Massages

Energetische massage
Deel-massage
Hoofd- en voet massage
Hoofdpijn massage
Abhyanga massage
Dorn methode
Breuss wervelkolom massage
Shiatsu massage

Lees meer »

Massage en ontspanning bij Massabia

Energetische behandelingen brengen je weer in balans. Doordat energie door je hele lichaam stroomt, helpen deze behandelingen je om zowel fysiek, emotioneel en mentaal te genezen.

Energetische massage

Bij mijn energetische massages maak ik gebruik van helende energie met een hoge trilling. De energie stroomt gedurende de behandeling, waardoor de energie van het lichaam beter gaat stromen en meer in balans komt. Je komt in een soort alpha-staat, waardoor de heling kan plaatsvinden en zo op een dieper niveau bij jezelf komt. Wanneer de handen op een bepaalde plek worden neergelegd, kunnen daar energieblokkades worden opgeheven, zodat een energiedoorstroming weer mogelijk wordt en pijnen afnemen.

Tijdens de behandeling speelt zachte muziek en ik masseer je door gelijkmatige, rustige bewegingen te maken. Daardoor wordt het een echte 'ziele-massage' en persoonlijke beleving.

Massage activeert het parasympatische zenuwstelsel:

 • diepe ontspanning
 • pijnvermindering
 • histamine komt vrij: pijndempend, ontstekingsremmend
 • endorfine komt vrij: lichaamseigen pijnstiller
 • serotonine komt vrij: gelukshormoon

Bij deze massage is een gehele lichaamsmassage alleen mogelijk in 90 minuten.
Massage aan 1 zijde wordt in 60 minuten gegeven.

Deel-massage

Deel-massage

Wilt u niet een gehele massage maar alleen de gebieden die problemen opleveren, pijnlijk of stram zijn? Dan kan een deelmassage op maat worden gemaakt. Bijvoorbeeld:

 • rugpijnmassage
 • hoofdpijn massage
 • beenmassage na intensieve inspanning
 • lymfedrainage
 • hoofd massage
 • voetmassage

Een deel-massage duurt 30 minuten.

Hoofd- en voetmassage

Zit u veel in uw hoofd en heeft u moeite met 'aarden' omdat alle drukte in het hoofd blijft zitten? Een hoofdmassage ontneemt deze druk, uw gedachten komen heerlijk tot ontspanning en de aandacht wordt naar het lichaam teruggebracht. Daarna worden uw voeten gemasseerd, zodat de energie kan doorstromen naar uw voeten en het teveel ervan wordt afgevoerd. U gaat stevig geaard weer naar huis, de lichaams energie stroomt weer en is meer in balans.

De hoofd- en voet massage is er in 30 of 60 minuten.

Hoofdpijn massage

Hoofdpijn massage

1 op de 5 nederlanders heeft minimaal 1x per week hoofdpijn. Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door spanning in de spieren en kan op allerlei plaatsen in het hoofd aanwezig zijn.

Door speciale massage technieken op deze spieren, kan hoofdpijn verminderen/verdwijnen en zal het ook preventief gaan werken, gezien de spieren zullen ontspannen.

Een mooie aanvulling op de hoofdpijn massage is de manuele lymfedrainage, voor het optimaal afvoeren van afvalstoffen. Dan duurt de massage 60 minuten.

De hoofdpijn massage is er in 30 minuten of 60 minuten.

Dorn methode: wervel en gewrichtsbehandeling

Dorn-methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling, die op een eenvoudige manier klachten oplost die voortkomen uit scheefstand van benen, bekken en/of wervels.
Beenlengte verschil leidt tot scheefstand van het bekken en wervelkolom en kan tot chronische klachten leiden zoals lage rugpijn, heupklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, darm/blaas problemen, voet-knie- of enkelklachten en kromming van de wervelkolom.

Dorn methode: wervel en gewrichtsbehandeling

Tijdens een behandeling worden de beenlengten gecorigeerd en worden energie blokkades, die ontstaan door de ruimten binnen het gewricht, opgeheven.

Een Breuss massage sluit perfect aan op deze behandel methode wanneer de wervelkolom belast is.

Deze behandeling duurt 60 minuten, met de Breuss massage gecombineerd 90 minuten.

Breuss wervelkolom massage

Deze massage wordt over de wervelkolom gegeven.?Door gebruik van johannesolie kan de wervelkolom ontspannen en wordt de kwaliteit van de tussenwervelschijven verbeterd.

Na de zeer ontspannen massage wordt de rug toegedekt met zijde-papier om de warmte en de olie dieper te laten doordringen. Daarna vind een healing met de handen plaats, wat de werking zal versterken.

De Breuss-massage wordt vaak toegepast na een Dorn-methode behandeling maar is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

De Breuss massage duurt 30 minuten. Met een Dorn methode behandeling gecombineerd 90 minuten.

Shiatsu massage

Shiatsu massage

Een shiatsu behandeling wordt gegeven met de kleding aan. Loszittende kleding wordt aanbevolen. De massage vind plaats doordat er met o.a. de duim op bepaalde plaatsen van het lichaam wordt gedrukt. Dit kan zeer ontspannend werken.

Wanneer de druk pijn doet, geeft dat een blokkade aan. Shiatsu massage lost blokkades in het energie systeem op, waardoor je je weer soepeler voelt en je nieuwe energie ervaart.

Een shiatsu massage duurt 60 minuten.

Reacties van klanten

Roger

Doordat ik een vrij hectische baan heb en daardoor soms wat gespannen ben, ga ik met enige regelmaat voor een energetische ontspanningsmassage naar Bianca. Hierdoor komt mijn lichaam en hoofd weer in balans, alsof alles weer op z'n plek valt. Bianca doet alles met zorg, liefde en aandacht en dat is een prachtige ervaring. En je voelt de energie ook de dagen erna nog doorwerken. Je bent een topper!

Perry

Omdat ik al lange tijd tob met mijn gezondheid kwam ik via een advertentie in contact met Bianca van Massabia. Na mijn eerste kennismaking gaf ze mij direct een goed gevoel. Ze straalt rust uit en weet waar ze het over heeft. Je voelt je bij Bianca ook niet één van velen maar je bent altijd een uniek persoon met aandacht voor het individu. Haar behandelingen zijn ook gericht op de dingen die je vertelt en op de signalen die zij van jou krijgt. Eén van de eerste behandelingen die ik kreeg was een pakking om je te ontdoen van afvalstoffen. Een lange behandeling maar zeker zinvol omdat ik altijd al het gevoel had dat ik mijn afvalstoffen niet kwijt kon. Langzaam maar zeker heb ik ook de hotstone- en energetische massages leren kennen. Deze zijn zeer onspannend en met name de energetische massage geeft je weer nieuwe energie. Terugkijkend naar de behandelingen kan ik zeggen dat het mij een stuk verder heeft geholpen in mijn zoektocht naar genezing van mijn structurele klachten (in mijn geval maag- en darmklachten). Bianca zorgt voor ontspanning door daad en woord. Haar prettige manier van communiceren spreekt mij erg aan. Een sociaal en bijzonder mens. Ik adviseer belangstellenden dan ook van harte haar behandelingen aan. Je gaat er zeker als een gezonder mens de deur uit. En daar doen we het allemaal voor.

Bianca bedankt.
Een tevreden klant.

Ingrid

Omdat ik erg last had van nek en rugklachten, voel ik me nu veel beter, na verschillende behandelingen.

Karel

Als ik het druk heb of het is chaotisch of dingen lopen niet zoals ik het graag zou willen en ik ben bij Bianca geweest, dan is het weer lekker rustig in mij en de chaos is verdwenen. Het is alsof ik een complete reset heb gehad.

Annemarie

Ik had van te voren aan Bianca doorgegeven dat ik moeite heb met ontspannen en daardoor massages niet altijd als prettig ervaar. Hier heeft zij heel goed rekening mee gehouden. Ze heeft de massage aan mijn wensen aangepast en gezorgd voor een hele rustige opbouw. Hierdoor was ik volledig ontspannen. Een verademing!

Ad

Kan het gewoon niet geloven dat Bianca zoveel energie en kracht heeft om een mens lekker in haar/zijn vel te laten zitten. Ze doet het met overtuiging en is mij herhaling waard.

Andrea

Na 7 behandelingen ben ik ervan overtuigd dat genezing begint met ontspanning. Ik heb colitis ulcerosa en op het moment gaat het goed met mij. De behandelingen bestonden uit o.a. detox pakking en kruiden stempel met daarbij voedings advies.