EMDR en IEMT: neutraliseren van terugkerende emoties en angstgerelateerde klachten

Patronen doorbreken, gezonde grenzen en innerlijke rust.

Lees meer

Neutraliseren van ongewenste gevoelens en herinneringen door EMDR en IEMT

Gezonde afstand tussen heden en verleden. Gezonde grenzen tussen jezelf en de ander.

Losbreken met EMDR of IEMT - Massabia

EMDR en IEMT

Tijdens een EMDR sessie laat je de cliënt vanuit het hier-en-nu terugdenken aan de gebeurtenis, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten, lichamelijke sensaties en gevoelens, in combinatie met een 'links-rechts' signaal. De EMDR procedure brengt een (nieuwe) stroom van beelden, gedachten, lichamelijke sensaties en gevoelens op gang. Op alle niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch) kan in een veilige en rustige sfeer het trauma stap voor stap worden losgelaten.

Wetenschappelijk is aangetoond dat het werken met oogbewegingen effectief is. EMDR is inmiddels steeds bekender en heeft een weg gebaand voor IEMT.
Het lijkt op het eerste gezicht veel op elkaar. De overeenkomst is dat cliënten hun ogen moeten bewegen om zo herinneringen op te ruimen. Het belangrijkste en grootste verschil is dat het bij IEMT niet nodig is om lang over je 'probleem' te praten of deze hoeft te herbeleven en dat is erg fijn wanneer je dat liever niet doet.

IEMT is een model voor het oplossen van angstgerelateerde klachten en onverklaarbare emoties. IEMT helpt om nare gevoelens om te zetten in een beter gevoel. Traumatisch beeldmateriaal is niet nodig. Er wordt niet of nauwelijks gesproken over het probleem. Er wordt alleen gebruik gemaakt van oogbewegingen in een bepaald patroon om verandering te bewerkstelligen.
> Dit wil ik ervaren
Change in a blink of an eye - IEMT Massabia

Integral eye movement therapie

Integral Eye Movement Therapie (IEMT) is een korte, snelle en effectieve methode waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en zo gevoelsmatige emoties te verminderen of te laten verdwijnen. 
Je hoeft niet diep in te gaan over jouw emoties, om ze toch op te kunnen lossen. Je hele verleden hoeft niet te worden opgerakeld, het is geen praat therapie. Het enige wat je hoeft te doen, is blijven denken aan de herinnering wat jou een naar gevoel geeft, terwijl je met je ogen mijn vingers volgt die ik in een bepaald patroon voor je gezicht beweeg. 
Je zult dan merken dat negatieve gevoelens over deze gebeurtenis of kwestie zullen verminderen, hun emotionele impact verliezen en verdwijnen naar de achtergrond. Er is een gezonde grens tussen heden en verleden ontstaan, waardoor het je niet meer raakt.

Langdurige stress kan leiden tot burn-out. Een burn-out gaat vaak samen met angst en depressie en soms PTSS. Wanneer er vroegtijdig wordt begonnen met IEMT kan een totale burn-out voorkomen worden. 

Een traumatische ervaring hoeft niet groot en heftig te zijn. Een ervaring die je bijvoorbeeld op jonge leeftijd als traumatisch hebt ervaren, kan nog intensief doorwerken als je wat ouder bent. Elke keer stap je weer in dezelfde rol als vroeger, reageer je op dezelfde wijze terwijl je inmiddels ouder bent geworden. Het is tijd om dat los te laten.
IEMT werkt fantastisch voor hoog gevoelige mensen (HSP). Mensen met HSP zijn sensitiever en vatbaarder voor stress en burn-out.
IEMT behandeling bij Massabia

Hoe zit een IEMT sessie eruit?

Vanuit een probleemgevoel in het heden begeleidt ik je terug naar de eerste keer met dit gevoel. Jouw gevoel is leidend voor de sessie. Het gevoelssysteem bepaalt welke herinneringen moeten worden verwerkt om het probleem op te lossen. Er hoeft niet te worden gedacht of gepraat over de oorzaak, je onderbewuste brengt naar voren wat nodig is. IEMT gaat bij elk veranderd gevoel opnieuw de diepte in. Er passeren vaak meerdere herinneringen in een sessie. 

Met IEMT kan ik op nauwkeurige wijze kalibreren welke oogbewegingen de grootste impact hebben op de beoogde veranderingen. Hierdoor kan met IEMT in een relatief korte periode (meestal binnen één sessie) al effect worden bereikt.

IEMT werkt niet voor iedereen en niet voor alles. We beginnen met een kennismakings oefening met een licht tot matig vervelende herinnering om te kijken of deze methode voor je werkt. Bij meer chronische en complexe problemen worden ook goede resultaten gehaald, het kan zijn dat er meer sessies nodig zijn.

Zet het geluid wat harder voor onderstaand filmpje:

Om deze video te bekijken, dient u cookies te accepteren.

Cookie instellingen »


Stress, angst, burn-out, trauma

IEMT wordt toegepast bij:

 • Neutraliseren van steeds terugkerende emoties en gevoelens
 • Onverklaarbaar vaak emotioneel worden in bepaalde situaties
 • Post traumatische stress stoornis (PTSS)
 • Angsten
 • Fobie
 • Nachtmerries
 • Stress reductie
 • Preventie en behandeling van burn out
 • Verwerking van ingrijpende levenservaringen
 • Depressie
 • Trauma
 • Verliesverwerking
 • Identiteits ontwikkeling / persoonlijke ontwikkeling
 • Negatief zelfbeeld
 • HSP
Wanneer mag IEMT niet worden toegepast?
 • Ziekte van Menière
 • Balans stoornissen
 • MS
 • Een aantal oogklachten
 • Parkinson
 • Bij neurologische stoornissen, afwijking in breindelen
 • Geschiedenis van hoofd/hersenletsel en beroerte
 • Mensen met een persoonlijkheidsstoornis
 • Bij iemand met een psychotisch heden of verleden
 • Wanneer men nog moet getuigen bij een strafrechtelijk proces
 • Wanneer er sprake is van vermijding van reguliere medische of psychiatrische hulp

> Afspraak maken

Reacties IEMT behandeling

Erica H: Geen onrustig gevoel, geen tranen, geen snellere hartslag en ook geen teleurstelling of boosheid meer
Ik heb na de laatste IEMT sessie het gevoel dat ik rustiger ben geworden. Ik maak me minder druk, durf beter “nee” te zeggen en bepaald gedrag stoort me minder. Ik pieker er ook niet meer over. Afgelopen week was er bijvoorbeeld een voorval wat vroeger enorm veel stress en verdriet kon veroorzaken. Tot mijn verbazing bleef ik heel rustig en het raakte me niet. Geen onrustig gevoel, geen tranen, geen snellere hartslag en ook geen teleurstelling of boosheid.
Dus ik denk dat jouw laatste sessie heeft geholpen. Waarvoor grote dank!!!
Bea F. : Met IEMT heeft ze voor mijn gevoel in 2 minuten een nare ervaring weggewist uit mijn geheugen

Ik liep vast en had een enorme boosheid in me waar ik maar niet vanaf kwam en irriteerde me aan alles. Ik kon mijn draai niet meer vinden, voelde me doelloos met het gevoel dat mijn hart op slot zat. Ik kwam er zelf niet meer uit. Ik voelde dat ik de oplossing op een ander niveau moest aangaan. Zo kwam ik bij Bianca voor een energetische behandeling, terwijl ik dit nog nooit gedaan had. De zeer uitgebreide vragenlijst als voorbereiding stelde me al snel gerust dat dit een juiste keuze was.
De afspraak was heel fijn en Bianca legde alles heel rustig uit. Met een IEMT test heeft ze voor mijn gevoel in 2 minuten een nare ervaring weggewist uit mijn geheugen. Of, zoals zij het zegt, de emoties ervan losgekoppeld. Met de chakra healing voelde ik bijna letterlijk alsof er een stop uit me werd getrokken. Sindsdien voel ik me veel rustiger en ‘stroomt’ het weer en is er veel opgeruimd. Ik ervaar geen boosheid meer, maak me niet meer druk. Ik kan het doelloosheid beter loslaten. Toen we de vragenlijst van de 1e en 2e afspraak naast elkaar legde, waren er al 19 punten verbeterd!
Kortom, een bijzondere fijne ervaring.

Gerda de L: na 2 dagen was het hoesten weer weg, zonder paniek, zonder medicatie, gewoon weg
Ik heb een IEMT behandeling en een healing gekregen. De pijn die ik had op mijn zitbeen botje die uitstraalde door mijn hele been is verdwenen. Zelfs een aantal fysio behandelingen mochten niet baten, geweldig.
Ik had ook gevraagd of ze iets kon zien mbt tot mijn hoesten. Vanaf mijn jeugd heb ik, als ik eenmaal met een verkoudheid ging hoesten dat dit 8 tot 12 weken aan hield, zelfs met medicatie. Ik kreeg een IEMT behandeling en ben nog steeds dankbaar. Ik heb al twee keer wat keel klachten gehad maar na 2 dagen was het weer weg zonder paniek, zonder medicatie, gewoon weg en ik kan ook niet meer bij het beeld van vroeger. Ik ben haar super dankbaar
Romy V.: Niemand kon mij vertellen hoe je moest loslaten.
Bianca heeft mij ontzettend geholpen in mijn Burn Out. "Je moet je gedachtes loslaten" is een zinnetje wat veel mensen als goed bedoeld advies geven. Alleen niemand kon mij vertellen hoe je moest loslaten. Door de IEMT en de healings van Bianca heb ik eindelijk kunnen loslaten en dat voelt zo fijn en bevrijdend. Bianca is een hele lieve en leuke vrouw en ik ben haar heel erg dankbaar.
Sam H: Waarom heb ik dit niet jaren eerder gedaan?
IEMT bij Bianca brengt me steeds bij nieuwe inzichten, helpt me bij het verwerken van soms heel oude thema's. De vraagstelling, de bewegingen en haar vriendelijke aandacht maken dat ik dichter bij mezelf kom. Op een makkelijke manier, maar wel met veel diepte en veel effect.
Als Bianca de vragen stelt voorafgaand aan de oogbewegingen, dan spreekt ze een diepe laag in mijn onderbewuste aan, en borrelen er antwoorden op waarvan ik zelf ook sta te kijken. Diepe wijsheid/eerlijkheid over mezelf, hoe ik in elkaar zit. (Soms denk ik zelfs: waarom heb ik dit niet jaren eerder gedaan?)
Sjanine D.: Met IEMT was het intense gevoel 'poef' weg...

Jij hebt mij toen zo goed geholpen. Het verdriet over wat mij moeder me aangedaan heeft is weg. Het intense gevoel is er niet meer. Met IEMT was het 'poef' weg...
De pijn in mijn heup is na 1 behandeling ook weggebleven en als ik pijn in mijn lies heb, kan ik dat zelf weghalen door de oefening die je mij hebt geleerd. 

Denzel S: Ik dacht het zal wel weer een klein beetje helpen maar niet genoeg, maar dit had ik nooit durven dromen!

Ik voelde mij heel erg soort opgesloten, had heel erg het gevoel dat ik niet alles uit mezelf haalde en miste vreugde en genot in mijn leven. Ik had veel frustratie dat uitte als woede en klagen, het leven was allemaal niet eerlijk. Ik voelde me niet fijn, erg depressief, trauma's die fysiek hun uitwerkingen hadden, het ging zo niet langer. Door de huisarts verwezen naar een psycholoog waar ik 1,5 jaar heb gelopen en ook EMDR heb gehad, dat heeft wel een stukje geholpen maar nog geen fractie wat het nu met IEMT heeft gedaan. Ik miste de diepgang, het ging in 1 sessie over 1 ding, en Bianca pakt 1 probleem aan, maar 1 probleem is niet 1 herinnering, is meerdere. Dat heeft heel erg verschil gemaakt. 
Ik vind de IEMT bewegingen zo relaxed, werd er helemaal rustig van. Na de 1e keer voelde ik me heel relaxed, maar het was nog allemaal nieuw voor mij. Ik had niet verwacht dat ik na een aantal dagen al zoveel vooruitgang zou gaan boeken. 
Na de IEMT sessies vond ik het heel apart, want als je heel lang met iets rondloopt, je herinnert je niet meer dat het zo was, dan krijg je last van problemen. Wanneer dat geleidelijk oplost, is dat heel onwerkelijk. Dat is bijna alsof je hersenen willen gaan zoeken naar het probleem, maar die is dan niet meer te vinden. Dat is een heel apart en fijn gevoel. Ik merk dat ik nu veel meer plezier heb en kan genieten, mezelf weer op nummer 1 kan zetten. Mijn relatie met iedereen (90%) is verbeterd. Ik heb met ze gesproken, wat ik eerst niet kon, daar had ik nu ineens wel de kracht voor. De confrontatie aangaan, mensen vergeven en accepteren en soort van erboven gaan staan.
Ik had al zoveel geprobeerd dus had enigzinds de hoop al verloren, dacht het zal wel weer een klein beetje helpen maar niet genoeg, maar dit had ik nooit durven dromen.

Patricia M.: Heel bijzonder hoe snel IEMT problemen oplost.
Ik heb 3 maanden geleden een IEMT sessie bij Bianca gedaan. Als ik nu weer aan mijn toenmalige probleem denk, is het niet meer van mij. Voorheen raakte het mij en werd ik er verdrietig van. Als ik de emotie probeer op te roepen, als ik terug probeer te gaan in die situatie, raakt het me nu niet meer. Het is geweldig. Heel bijzonder hoe snel IEMT problemen oplost.

Ik wil graag een afspraak maken

> Afspraak maken
Om het adres in google maps te tonen, dient u cookies te accepteren.

Cookie instellingen »

Massabia ~ Molenweg 36, 3233 AT Oostvoorne

06 - 41 95 40 77 massabia@live.nl Routeplanner