Stoppen met roken

Rookgedrag kan zeer goed beïnvloed worden met hypnose.
Met de 'Stoppen met roken' sessie kun je in slechts 2,5 uur een niet roker zijn!

Lees meer »

Gemakkelijk stoppen met roken

Onder hypnose is het mogelijk om dit hardnekkig patroon uit je onderbewuste te wissen.

Waarom stoppen met roken

Het is je vast niet ontgaan, op steeds minder plaatsen mag er gerookt worden. Zo mocht er 20 jaar geleden nog in vliegtuigen worden gerookt, en 15 jaar geleden nog in treinen. Je kunt het je nu niet meer voorstellen dat dat ooit mocht!
Roken wordt op steeds meer plaatsen volledig verboden en het plan is om in 2040 de eerste rookvrij generatie te hebben.
De accijnzen blijven stijgen en de kosten voor een sigaret worden steeds hoger. In 2023 kost een pakje sigaretten 10 euro. Reken voor de grap eens uit, hoeveel geld je al hebt uitgegeven aan roken en wat je daar mee had kunnen doen?

Maar de grootste winst die je kunt halen als je stopt met roken zijn natuurlijk de gezondheidsvoordelen, voor jezelf maar ook voor je partner, je huisgenoten, je kinderen en je leefomgeving! Elk jaar worden honderden mensen in het ziekenhuis opgenomen met aandoeningen die te herleiden zijn tot het rookgedrag van naasten. 

Al tientallen jaren zijn er campagnes die ons op de gevaren van roken wijzen. De vele chemicaliën die zijn toegevoegd zijn schadelijk voor je lichaam en kunnen veel lichamelijke aandoeningen geven, waaronder hart- en vaatziekten, kanker en longaandoeningen.
• 70% van de rokers had langer geleefd als ze niet hadden gerookt.
• 40% van de rokers overlijdt binnen een half jaar na de diagnose kanker.
Redenen om nu definitief te stoppen en een niet-roker te worden. En misschien heb je al het meerdere keren geprobeerd, maar is het om de één of andere reden nog steeds niet gelukt. In één keer stoppen, afbouwen, medicijnen, nicotinepleisters en kauwgom. Je hebt alles al geprobeerd. Wie op deze manieren probeert een niet-roker te worden, heeft een slagingskans van 6%. Dit betekent dat één jaar later 94% weer rookt (de meeste zelfs binnen 14 dagen).

Inmiddels ben je het zat om in de kou een sigaretje te roken, terwijl de rest lekker gezellig warm binnen zit. Je bent er klaar mee dat de sigaret bepaalt hoe jouw leven verloopt. En dat alles voor een paar seconden rust in je hoofd als je weer eens een sigaret MOET roken.

Zonder hypnotherapie kost het vaak jaren voordat je geen enkele gedachte en geen enkele behoefte meer hebt aan een sigaret.
Maar als je de hypnose sessie 'Stoppen met Roken' hebt gedaan, dan ben je al heel snel een niet roker! Meestal al dezelfde dag.

Waarom hypnose zo goed werkt

Waarom hypnose zo goed werkt

Grijp je steeds naar een sigaret wanneer je gespannen bent of wanneer je je wilt concentreren? Dat is het gevolg van een vastgeroest patroon in je onderbewuste. Dit stuk is echter geen verslaving, maar gewoon gedrag. Roken is voor 90% onbewust gedrag en voor slechts 10% verslaving.
In het dagelijks leven blijkt dit stuk gedrag vaak nog moeilijker te overwinnen dan de echte lichamelijke verslaving van de nicotine, die meestal na 3 weken na het stoppen met roken al volledig is verdwenen.

Omdat ik jouw onbewuste overhaal om ander gedrag te vertonen, heb je grote kans dat je na de sessie geen enkele gedachte of behoefte meer hebt aan een sigaret. En dan is het heel eenvoudig om niet meer te roken.

En dat komt omdat je bewust slechts voor 5% invloed kan uitoefenen op je gedrag. Als jij je rookgedrag wilt veranderen, dan moet je dus die overige 95% overtuigingskracht aanboren. Je onbewuste. Want daar ligt uiteindelijk jouw oplossing. Dat is de kracht van jouw onbewuste en jij hebt die krachtbron gewoon in je.
Wie met de bewuste mind probeert het onderbewustzijn te veranderen, zal daar maar zelden in slagen. In het onderbewustzijn zit de kracht en oplossing om voor eens en altijd van slechte gewoonten en verslavingen af te komen.

En hypnose is de enige vorm van therapie die direct met het onbewuste werkt. Daarom werkt hypnotherapie ook zo goed bij het stoppen met roken.

Hypnose zorgt ervoor dat jij vanaf de sessie geen enkele gedachte meer hebt aan een sigaret, geen enkele behoefte meer voelt om een sigaret te pakken en dat je met groot gemak een niet roker bent geworden. Alsof je nooit hebt gerookt.

De 'Stoppen met Roken' sessie duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit een voorgesprek en de hypnose sessie.
In het voorgesprek geef ik je veel informatie, o.a. wat er in je brein en lijf gebeurd, hoe je voorkomt dat je aankomt na het stoppen, en wat je kunt doen in moeilijke momenten dat je normaal gesproken een sigaret zou nemen. We nemen ook de intake door, die je vantevoren hebt ingevuld, zodat er een op maat gemaakte sessie kan worden gegeven. 

Ook jij kunt ervaren hoe eenvoudig het kan zijn om in één keer te stoppen met roken.

Directe voordelen

 • Na je laatste sigaret, herstelt je lichaam stap voor stap. Je conditie gaat al heel snel vooruit.
 • Je voelt je beter en je lichaam functioneert beter.
 • Je ziet er al snel een stuk gezonder uit.
 • Als je nu een hoge bloeddruk hebt, is binnen twee weken je hoge bloeddruk volledig gereguleerd, want de koolmonoxide zit er niet meer in.
 • Je krijgt veel meer energie.
 • Je kunt vrijer ademen en sporten gaat ook veel makkelijker.
 • Je gaat weer beter ruiken en proeven. En dat geloof je pas als het zover is. Want elke roker denkt dat ie alles proeft en ruikt, maar na een paar weken gestopt zijn, weten ze dat dit dus nooit het geval is geweest.
 • Je ervaart onafhankelijkheid, je bent geen slaaf meer van die sigaret.
 • En....je houdt heel veel geld over!!!
Voordelen op langere termijn

Voordelen op langere termijn

 • Je bloeddruk is weer normaal. Hierdoor loop je al na een paar weken veel minder risico op hartfalen of op een hersenbloeding.
 • Je longen herstellen zich ook. Binnen enkele maanden is je longfunctie zelfs al 30% beter geworden. En natuurlijk voel je jezelf dan zowel lichamelijk als geestelijk een stuk fitter in vergelijking met de tijd dat je nog gewoon een roker was.
 • Na een half jaar is de kans dat jij nog een hartaanval krijgt 60% verminderd.
 • Na 5 jaar is de kans überhaupt op wat voor vorm van hartfalen dan ook, exact hetzelfde, dezelfde kans, zoals iemand die z’n hele leven niet heeft gerookt.
 • Binnen 7 jaar zijn al je lichaamscellen helemaal vernieuwd.
 • En de kans dat jij aan kanker komt te overlijden, wat voor vorm van kanker dan ook is exact hetzelfde als de kans voor iemand die zijn hele leven niet heeft gerookt.

Reacties

Els: ik vind het héérlijk om niet meer te roken

De volgende dag
Dankje wel voor de tips?? Het gaat nu nog steeds goed en weinig last. Ben super trots op mezelf!!!

Na 6 dagen
Tot nu toe gaat het goed, af en toe wel moeilijk. Mijn smaak komt wel weer terug. Ik drink veel water, ben nog wel moe gezien ik veel werk. Ben ook wel chagrijnig maar wordt al iets minder.

Na 2 weken
Het gaat hardstikke goed, als mijn vriend een sigaretje opsteekt is de geur nog wel verleidelijk. Heb er nog geen 1 opgestoken en ben hardstikke trots op mezelf. Met vrienden of gezellig samenzijn, die momenten mis is dan wel, maar niet dat ik de behoefte krijg er 1 op te steken, dat is wel weg.

Na 3 weken
Ik vind het nu wat zwaarder, bv na het eten. Heb 21 jaar gerookt. Maar ik zet lekker door en pak geen sigaretje, helemaal lekker niks, want ik merk het wel in mijn portemenee, een pakje per dag is toch bijna 8,-, al dat geld zet ik apart voor de vakantie of om iets leuks met de kinderen te doen. Ik draai geen shaggie, ben toch wel trots op mezelf, al vind ik het nu wat zwaarder, want de omgeving rookt toch, maar blijf nu liever binnen zitten, ipv met de andere naar buiten om te roken. Tot nu toe gaat het goed, ik laat ze gewoon liggen, ik hoef van mij geen sigaretje meer.

Na 4 weken
Ik ben er helemaal vanaf, ik heb totaal nergens meer last van en vind het heeeerlijk om niet meer te roken!