Stress en onrust door een druk hoofd?

Kom in opstand, en plan 3 dagen helemaal voor jezelf, om niets te doen.

Wanneer je hoofd en lijf maar niet tot rust komt

Ik moest wat doen, mijn lijf en hoofd kwamen maar niet tot rust. Continu was ik bezig met het uitvoeren van opdrachten die mijn drukke geest mij opgaf. Op een gegeven moment ging mijn linkerbeen een stap naar links om een opdracht uit te voeren, en mijn rechterbeen een stap naar rechts om de volgende gedachte uit te voeren. Toen keek ik omlaag naar mijn benen die nu wijd stonden. Ik kon letterlijk niet meer vooruit. Dit was het moment dat ik dacht: dit kan zo echt niet langer, dit word te gek.

De 3 dagen helemaal niets challenge

Ik boekte 3 dagen vrij om mezelf uit te dagen het tegenovergestelde te gaan doen. Als een opstandige puber die niet meer wilde luisteren naar wat ik allemaal wel niet moest doen. Ik hoefde geen tanden te poetsen, mezelf niet aan te kleden, niet te douchen, geen huis op te ruimen, niet te koken, geen whats app of mail etc. Gewoon helemaal niets...Soms wat en eten en naar het toilet, dat was het enige..... Klinkt als muziek in je oren niet? Maar moeilijk dat dat was !!!

Mijn lijf was zo gewend om in actie te zijn, nu zat ik op de bank, mijn ogen die gewend waren veel op te nemen van tablet of telefoon staarde nu in de ruimte, waar verder niets druks voor mijn ogen bewoog.
Ik hoorde mezelf protesteren, hoe kom ik nu mijn dag door? Ik wilde altijd juist elk moment nuttig besteden. Bv door nooit zonder lege handen naar boven te gaan, al multitaskend deed ik mijn huishouden. Alles half af, want de volgende opdracht drong zich alweer mijn hoofd binnen. Dan kwam ik weer in de slaapkamer en daar stond de wasmand nadat ik de was had uitgezocht. Oja... dat moest nog mee naar beneden om te wassen. Eenmaal beneden zie ik de plantengieter gevuld op het aanrecht staan... Oja, de planten ging ik water geven, en zo lagen er overal onafgemaakte klusjes.
Dit alles laat ik 3 dagen lang los. Ik zou mijn drukke geest eens wat leren! Het was ook een omkering van mijn patronen. Hoe is het om de dag gewoon te laten ontstaan, zonder dat ik iets MOET?

Er moest iets veranderen aan de stress en onrust in mijn hoofd

Het was een uitdaging, maar een hele fijne en gezonde. Het was een stap naar bewustwording dat er iets moest veranderen. Inmiddels hadden overgangsklachten zijn intrede gedaan, die  vrij ernstig waren door de stress die ik ervaardde. Door de drukte in mijn hoofd, kon ik prikkels nog maar lastig verwerken en werd mijn lontje steeds korter. Ik ben hulp gaan zoeken bij een orthomoleculair therapeut, (waarbij bleek dat ik chronische stress had), me-time gaan inlassen, tukkies gaan doen juist wanneer mijn hoofd druk is, maar mijn lijf moe voelt. Gezonder gaan eten en verdiepen in hormoonverstorende middelen (dagelijkse middelen zoals douche producten en andere middelen die je via je lijf of huid naar binnen komen en de boel hormonaal ontregelen) en de invloed ervan op mijn lichaam en geest.

Wat heeft de challenge mij gebracht?

Nu voel ik mijn lijf veel meer, wanneer ik wat heb gedaan en het volgende to-do in mijn hoofd komt, voel ik mijn lijf, lukt dit vandaag? Als mijn lijf moe is, ga ik zitten, en als het kan doe ik een kort power-napje. Als is het maar 10 minuten. Daarna ben ik weer opgeladen en kan ik weer verder. Er zijn dagen die gewoon voortrollen, en ik doe waar ik op dat moment zin in heb. Je hebt wel eens zo'n dag dat je zin hebt in je verzekerings papieren uitzoeken bijvoorbeeld, het kan best zijn dat dat 1x per jaar, of per 2 jaar is. Ik wacht gewoon op de juiste dag, dat ik er echt zin in heb. Zo kost het mij geen extra energie. Op een dag kies ik 1 prioriteit, de andere schuif ik gewoon voort in mijn agenda. Is er energie over voor nog een activiteit, dan doe ik die. Het kan zijn dat er op 1 dag niets uit mijn handen komt, prima, dan oordeel ik niet over mezelf, ik laat het zijn en ben lief voor mezelf, vandaag dan maar even niet en rust ik. De volgende dag is er dan zoveel energie, dat ik wel zin en puf heb om een hele lijst to-do's af te vinken.
Ik heb ontdekt dat hoe meer je rust in kunt bouwen, jezelf dit te gunnen, er ook minder to-do's komen, en je hoofd tot rust komt, ik meer kan genieten zonder schuldgevoel. Het duurde best even voordat ik dit had bereikt want regelmatig wilde mijn hoofd toch weer in de oude stand, maar ik bleef trouw aan mijzelf. Van de 10 prioriteiten op 1 dag, was er eigenlijk maar 1 of 2 echt belangrijk ontdekte ik. Het is zo fijn om dat los te koppelen, wat vind ik belangrijker? Mezelf of wat ik denk/verwacht wat anderen van mij verlangen? Ik ben beter gaan voelen waar mijn grenzen zijn, merk ik wanneer mijn hoofd weer druk wordt (als ik veel achter de computer zit bijvoorbeeld), en ben ik veel meer in evenwicht wat mijn humeur ten goede komt. En ik geniet van dagen die gewoon voorbij rollen waarbij ik doe waar ik op dat moment zin in heb. Ik gun jou dit ook. Het kan zelfs met een drukke baan of gezin.
.

Hulp bij stress en onrust door een druk hoofd

Vanuit ervaring van onrust en overprikkeling begrijp ik je. Ik help je jouw lijf en hoofd in balans te krijgen. Wanneer je hoofd druk is, zit alle energie in en rondom je hoofd, en amper in je lijf. Je bent ongeaard (uitdrukking als een kip zonder kop rondlopen, je aandacht is in je hoofd, en je hebt geen idee wat dat lichaam daaronder meemaakt). Door middel van healing en chakra healing breng ik rust in je lijf, haal ik de druk uit je hoofd, je komt even los van de zwaarte in je lijf en gaat de energie weer door je hele lichaam stromen. Er is even helemaal niets, het wordt rustig, het wordt stil en je kunt gewichtloosheid en kleuren ervaren. Je stapt uit de hectiek van de buitenwereld, komt weer tot jezelf, wat je inzichten kan geven en meer overzicht op je leven. Ik geef je oefeningen mee hoe je thuis en tussendoor kunt ontspannen en tot rust kunt komen (ook op je werk), deze heb ik de laatste jaren verzameld en toegepast op weg naar een rustiger leven. Het is ook een weg naar zelfliefde, jezelf rust gunnen en goed voor jezelf zorgen, want dat ben je waard....... Het is nu tijd voor jou!

Ik wil ook rust in mijn hoofd

> Maak nu een afspraak
23